logo

elfogadás
támogatás
fejlődés

Művészetterápia

A művészetterápiás folyamatok lehetővé teszik, hogy olyan lelki tartalmakat is megközelítsünk és átdolgozzunk, amik verbálisan nehezebben elérhetőek számunkra.

Éppen ezért gyermekek és felnőttek számára is remek önkifejezési eszköz, mely hatással lehet önismeretünk és személyiségünk fejlődésére, érzelmeink megértésére és azok kifejezésének fejlesztésére. Az alkotás folyamata a stresszoldásban és az impulzusszabályozás javításában is szerepet játszhat.

Autizmus spektrumzavar esetében is egy igazán jól alkalmazható terápia, hiszen utat nyithat az érzelmek kifejezhetősége és mások könnyebb megértése felé, segíthet a fantázia és a rugalmasság fejlesztésében.

A művészetterápiás alkalmakon való részvételhez nincs szükség semmilyen művészeti előképzettségre. Az alkalmakon biztonságos környezetben változatos képzőművészeti eszközökkel dolgozunk (pl. rajz, festés, agyag, textil), és egyéni igényeknek megfelelően építjük fel azokat.

Ajánljuk minden korosztálynak, autizmus spektrum zavarral vagy tanulási nehézségekkel élő gyermekeknek, az egyéni igényekhez adaptált formában. Ez a terápiás forma alkalmas lehet életkortól függetlenül bárki számára, ajánlás szerint kiegészítő vagy önálló terápiaként is.