logo

elfogadás
támogatás
fejlődés

Szolgáltatások

egyéni foglalkozás gyermekeknek

Egyedi cél esetén javasolt forma ill. ha a fókusz a gyermek egyéni képességeinek elősegítése (pl. szabálykövetés). Szerves része a havi rendszerességű konzultáció a szülőkkel.

páros ill. kiscsoportos foglalkozás gyermekeknek

Amikor már megvannak az önismeret és önszabályozás alapjai, akkor a gyermekek szociális képességei kerülhetnek fókuszba, ilyenkor inkább a közösségi folyamatban való részvételt javasoljuk.

szülőkonzultáció (a gyermekkel való találkozások nélkül vagy annak kiegészítéseként)

Tapasztalatunk szerint munkánk hatékonysága nagyban nő, ha rendszeres (ideális esetben legalább havonta egy) szülőkonzultáció egészíti ki a gyermekekkel zajló munkát. Ugyanakkor a rendszeres szülőkonzultáció önmagában is hatékony tud lenni a gyermekkel való találkozás nélkül is. (A szülőkonzultációk nagyobb távolság/akadályoztatás esetén on-line is megvalósíthatóak).

szülőcsoport

Hasonló nehézségekkel találkozó szülőknek igény szerint indítunk csoportot is, ahol a szakemberek támogatása mellett a sorsközösség ereje is megtapasztalható.

egyéni konzultáció felnőtteknek

Életvezetési tanácsadás szintén elérhető nálunk. Olyan élethelyzetekben javasoljuk, amikor jól jönne egy kísérő, támogató társ vagy éppen egy "kívülálló", aki segít eljutni egy összetett helyzetben a kliens saját megoldására.

intézményekkel való együttműködés (óvoda, iskola)

Célunk gyermekük minél teljesebb beilleszkedése és támogatása. Amennyiben gyermekük pedagógusai nyitottak az együttműködésre; tudásunkat, a gyermekkel felépített eszköztárunkat szívesen megosztjuk ill. az óvodai/iskolai életre szabjuk.

A hozzánk való jelentkezés után - amennyiben gyermeküknek igényelnek ellátást - az ismerkedő-kapcsolatépítő alkalmak az alábbiak szerint zajlanak általánosságban:

Első alkalommal egy szülőkonzultációra várjuk a szülőket, örülünk, ha mindkét szülő jelen tud lenni. Ezt követően jellemzően 3 alkalommal találkozunk a gyermekkel, fokozatosan felépítve, próbálgatva segítő eszköztárunk. Ezek az alkalmak a kapcsolatépítésről, a meglévő erősségek, motivációk feltérképezéséről szólnak. A gyermekkel való megismerkedés után újra a szülőkkel ülünk le; visszajelzést adunk, illetve átbeszéljük a folytatást. Ezen alkalom után kérünk fél évre elköteleződést és írunk terápiás szerződést. (Innentől kezdve havi előre fizetést kérünk, az adott hónap első hetében rendezve.)